Home
De bemanning
In de media
Doopceel en meer ...
Gate Project


Foto's en reisverslagen:
Las Palmas
Dakar
Saġ Vincente
Paramaribo
Barbados
Trinidad
Op zee
Tenerife
etc. volgen.Contact

Copyright

Hr.Ms. Onversaagd (A854) in 1974

Hr.Ms. ONVERSAAGD (A854) GATE-PROJECT 1974 M884 MSO-480

In de media:

Uit 'De Telegraaf' van zaterdag 10 mei 1974


Uit Marinenieuws van 15 nov. 1974:

HR.MS. ONVERSAAGD TERUG UIT GATE-PROJECT


De CZMNED tijdens zijn welkomstwoord aan boord


Het schutten van Hr.Ms.Onversaagd, de laatste hindernis

(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

"Verwelkomd door de commandant der zeemacht in Nederland, vice-admiraal B.Veldkamp, de directeur van het KNMI, de heer Stregardus, en de chef der Hydrografie, schout-bij-nacht H.H.van Weelde,keerde Hr.Ms.Onversaagd, na een reis van 5 maanden en 11 dagen, terug in Den Helder.
De "Onversaagd", onder commando van LTZ 1 L.B. Cornelisse, heeft in het kader van het GATEproject onderzoekingen verricht op de Atlantische Oceaan tussen de westkust van Afrika en de oostkust van Noord-Amerika. De directeur van het KWI noemde in zijn welkomstwoord de resultaten, ondanks de verschillende tegenslagen, erg goed. De commandant zei hierover dat, dank zij de grote inzet van de bemanning, alle technische mankementen snel werden verholpen. De grootste tegenslag was wel dat men 4 1/2 dag zonder water had gezeten, toen de verdamper het liet afweten.
De actie stond onder leiding van de Amerikaan Kuetner en de Rus Tarbeev, die in samenwerking met alle grote meteorologische instituten een plan de campagne hadden opgesteld tot het onderzoeken van mogelijkheden voor het doen van weersvoorspellingen op langere termijn."


Nog meer artikelen uit Marinenieuws en Alle Hens

(Tekstversie volgt spoedig)

(Klik op de afbeeldingen voor een vergroting)