Home
De bemanning
In de media
Doopceel en meer ...
Gate Project


Foto's en reisverslagen:
Las Palmas
Dakar
Saõ Vincente
Paramaribo
Barbados
Trinidad
Op zee
Tenerife
etc. volgen.Contact

Copyright

Hr.Ms. Onversaagd (A854) in 1974

Hr.Ms. ONVERSAAGD (A854) GATE-PROJECT 1974 M884 MSO-480

Trinidad


Uit het reisverslag van 'Gateman' in het Algemene Marine Weekblad

"Zaterdag 18 augustus 's morgens om 08.30 uur vertrokken we vanaf „station" richting Trinidad. Ook de tweede waarnemingsperiode zat er op. Na veertien dagen te liggen slingeren waarbij het schip slagzij maakte van 25-30 graden over beide zijden was het gewoon een verademing toen het schip weer voer. Wind mee en het zeetje in het kontje, wat wilden we nog meer."

"Dinsdag 20 augustus arriveerden we in de wateren rond Trinidad. 's Morgens om 7 uur namen we de loods aan boord en zetten vervolgens koers richting Port of Spain te Trinidad. We voeren dicht langs de kust en genoten van het prachtige natuurschoon van het eiland. Ten 0900 meerden we af in Port of Spain vlak bij het centrum van de stad; door bemiddeling van de ambassadeur Mr. E. Manuels hadden we deze ligplaats gekregen. Normaal liggen marineschepen zo'n 8 mijl buiten de stad.


Ook nu was er weer een bustrip georganiseerd. Volgens de bustripgangers was dit wel de mooiste en de gezelligste geweest. Dit konden we dan ook duidelijk zien toen de heren de bus uitstapten. "
Betrapt ...

... en in de boeien.


Uit het reisverslag van 'Gateman' in het Algemene Marine Weekblad

"Het bestellen van voeding gaf hier wel enige problemen. Er was namelijk geen aardappel te koop op het hele eiland. Aangezien aan boord nog al veel mensen waren die nog steeds geen rijst apprecieerden, was dit wel een probleem. LTZA 3 De Bakker, vergezeld door LTZ 3 Korbijn werden op pad gestuurd om te kijken of het mogelijk was bij één van de vele koopvaarders in de haven wat aardappels te kopen. Wonder boven wonder lukte dat, met een op straat gecharterde vrachtwagen kwamen de piepers aan boord, 250 kg. SGTMACH Koelewijn, lid van de menucommissie, kreeg 2 aardappels mooi verpakt in zilverpapier aangeboden van de voedingsofficier. Dit om het leed iets te verzachten vanwege het feit dat hij het enige tijd zonder aardappels had moeten stellen. "

"Het vertrek uit Trinidad werd 2 dagen uitgesteld, omdat de brandstofvoorraad niet toereikend was om gedurende een periode van drieëneenhalve week op zee te kunnen blijven. Woensdag 28 augustus was het dan weer zover en 's middags om 1 uur vertrokken we weer, terug naar het waarnemingsgebied voor het volbrengen van de laatste waarnemingsperiode in het kader van het Gate-project. "